Noortemuusikali “Aelita 2.0“esietendus toimus Tallinnas

Премьера мюзикла

Noortemuusikali „Aelita 2.0“ lavastuses, mis toimus Tallinnas 22 veebruaril Nordea kontserdimajas, võtsid osa ligikaudu 100 noort näitlejat, lauljat, tantsijat ning muusikut üle Eesti.

Tegevus toimus nii Eestis kui ka kaugel Lassose planeedil. Noored teadlased nii siin kui ka teiselpool Linnuteed ootavad signaale kosmosest. Peategelasi kauni tulnukast teaduri Aelita, teiste galaktike elanike ning Eesti tudengi Käeri ja noorte ühine lugu õnneliku lõpuga pakkus huvi vaatajatele.

Aleksei Tolstoi ulmejuttu teemaring on tänapäevane: kodumaalt kaugele minek, erinevate kultuuride kohtumine, eelarvamused, ettevaatus, hirm ja teisel poolt heatahtlikkus, avatus, rõõm uute kaaslaste üle. Kõige tähtsam on usk, et iga inimene on omaette ime.

Noortemuusikal «Aelita 2.0» ehk «Märka inimeses imet»sai valmis Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva kingitusena SSCW ja noortemuusika teatri „Taevakivi“ poolt.

Esietendus toimus eesti keeles vene ja inglise keelse subtiitritega.

Noortemuusikali suurtoetajad: EV100, Integratsiooni  Sihtasutus, Kultuuriministeerium, Sotsiaalministeerium, Haridus- ja Teadusministeerium.

Toetajad ja koostööpartnerid:  Eesti Kultuurkapital, Tallinna Spordi-ja Noorsooamet, Riigikogu liige Dmitri Dmitrijev,  Jõhvi Vallavalitsus, Tallink Hotels,  Georg Otsa Muusikakool, Üle-Eestiline Noorte Muusikaliteater, Teadusteater “Kolm Põrsakest”, Shate Tantsukool, Teater Vanemuine ja muud.

AELITA 2.0 GALERII

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *